Град Ница в Южна Франция  беше включен в списъка на световното

...
Град Ница в Южна Франция  беше включен в списъка на световното
Коментари Харесай

Ница влезе в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО

Град Ница в Южна Франция  беше включен в листата на международното завещание на Юнеско, а заслугите са архитектурното, ландшафтното и градоустройствено завещание завършено от 200-годишната му космополитна история, от края на 18-и век. Градът е прочут с мекия си климат и постоянно е именуван " зимния курорт на Ривиерата ". С близо един милион поданици, Ница е вторият по величина град на френското средиземноморско крайбрежие след Марсилия и пети по величина във Франция. Това е туристическа гореща точка с няколко милиона гости годишно, а летището му е едно от най-натоварените в страната.

Ница като че ли необятно отваря обятията си за целия свят. Френският град съчетава средиземноморското и алпийското, европейското, което го прави извънредно вселенски. Определено има какво да научим от Ница и да вземем назаем хрумвания в ресурс.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от (@ici_et_ailleurs_en_couleurs)

Местоположението му - сред море и планина го прави извънредно привлекателен. До началото на 19-и век Ница е дребен град в кралство Пиемонт-Сардиния, обрамчен от рид с опустошен палат и река Пайон. Разказите за пътуванията на шотландския публицист Тобаяс Смолет, оповестени към 1766 година, го вкарват на мода и пленяват британската общност.

Новият град след това се развива, с цел да се трансформира в същинска " зимна столица " за богатите безделници, рентиери и аристократи. Художници, в това число Марк Шагал и Анри Матис, също избират града, както и писателите Антон Чехов и Фридрих Ницше. Появяват се паркове и алеи за отдих навън, екзотични типове като палми или портокалови дървета заселват голите земи. Като " зимен курорт на Ривиерата " в края на 19-и и началото на 20-и век Ница приветства към 150 000 поданици за сезона от разнообразни места - Англия, Русия, Германия, Австро-Унгария, след това от цяла Европа и Америка.
10 от най-приказните плажове във Франция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР